снимка на Дамски спортни дрехи

Дамски спортни дрехи

През годините спортният стил успя трайно да намери място в гардероба на най-ревностните почитателки на модата. Дамските спортни дрехи вече се използват не само за посещения във фитнеса, но и като част от ежедневното облекло. Една жена в спортен екип веднага става обект на засилен мъжки интерес.

Здравословният начин на живот, в частност бягането, е много популярен сред младите девойки. За този вид физическо натоварване е най-добре спортистката да се сдобие с пълен комплект дамски спортни екипи – за бягане в горещо и хладно време. Желателно е частите на комплекта да се съчетават добре помежду си и в случай на необходимост да се заменят. Панталони, тениска, суичър с качулка са идеален вариант за есенните месеци. Потникът и късите шорти са подходящи за летните горещини.

Изборът на подходящи дамски спортни дрехи зависи от някои важни критерии:

  • Качеството на дрехите не трябва да предизвиква никакво съмнение. Спортните дрехи, по правило, се ескплоатират достатъчно интензивно. Това означава, че те трябва да са здрави, устойчиви на износване и приятни за носене. С тези достойнства могат да се похвалят само качествените дамски спортни екипи.
  • Сезонността на спортните дрехи е не по-малко важна. Топлите зимни дамски спортни екипи, изолиращи тялото от студа, могат лесно да заменят връхните дрехи. Летните спортни дрехи от своя страна носят на дамите усещане за прохлада и в най-голямата жега, позволяват на тялото да диша и ефективно предотвратяват прегряването.
  • Размерът на дамските спортни дрехи задължително трябва да отговаря на пропорциите на женското тяло. Екипът може да стои прилепнал или свободен. За да се чувства комфортно една жена в спортен екип и да изглежда секси, не е задължително да носи прекалено вталени спортни дрехи – ефектът ще е точно обратен на търсения.

Асортиментът от дамски спортни дрехи днес е изключително голям. Основна характеристика на дамските спортни екипи е, че те представляват облекла с определени кройки, които не сковават движенията. Затова те са много удобни за изпълняването на различни упражнения или просто за активен отдих. Дамските спортни дрехи са подходящи както за провеждането на спортни тренировки и занятия по танци, така и за ежедневно носене.

Дамските спортни дрехи трябва да са изработени от качествени материи. Те трябва да могат да се разтягат, но да не остават разтегнати, след като бъдат съблечени. Дамските спортни екипи трябва да съхраняват своя цвят и форма дори след многократни изпирания, да извеждат ефективно влагата и да изсъхват бързо. Това ще създаде чувство на комфорт на представителките на нежния пол дори и по време на най-интензивни тренировки.

Дамските спортни екипи се класифицират спрямо вида тренировка, за който са предназначени:

  • За фитнес – тесни или прави еластични панталони и тениска. Препоръчителни материали: памук, микрофибър или добавен полиестер;
  • За бягане на открито – в зависимост от сезона: за по-топлите месеци – къси панталони с тениска, за по-студените – панталони с изолирана подплата и суитчър или тениска с яке с цип. Желателно е панталонът да има мрежести вложки за свободна циркулация на въздуха. За професионален джогинг е по-добре да изберете компресионни панталони, които предпазват мускулите от претоварване. Препоръчителни материали: еластан;
  • За аеробика и гимнастика – трико или боди. Дрехите не трябва да имат връзки, джобове и декоративни елементи, които да причинят дискомфорт по време на активни движения. Препоръчителни материали: спандекс.

Коментирай чрез Facebook